De dovenschool in Mua ligt in Dedza District, in het midden van Malawi. In 1984 heeft de Nederlandse FIC- broeder Ludwig Speth de dovenschool in Mua opgezet.

Mua

Mua is een bekend dorp in de omgeving vanwege de Mua Missie die in 1976 is opgestart door een Canadese broeder. Er is een groot cultureel centrum (Kungoni) met het enige museum over de historie en cultuur van Malawi. Tevens is er een bibliotheek en een houtsnij-centrum.

Op de school in Mua zijn twee dove/slechthorende leraren werkzaam. Deze docenten fungeren als groot voorbeeld voor veel kinderen die les van ze krijgen en zij kunnen de lesstof érg goed aan de kinderen uitleggen. Ook is er een dove kokkin in dienst, krijgen de kinderen naailessen van een dove vrouw en timmerles van een dove man. Een inspiratie om het beroepsgericht onderwijs te blijven ondersteunen.

Door ruimtegebrek moeten helaas elk semester kinderen afgewezen worden.

Acht kinderen van de dovenschool in Mua zijn in 2015 naar Zuid Afrika geweest voor de Zwakala-competitie, waarbij dove kinderen uit 11 Afrikaanse landen verschillende optredens op toneel hebben laten zien. Elliot en Henry, twee kinderen uit Mua, hebben hier een 1e en 2e prijs gewonnen voor de individuele categorieën in muziek en uitzonderlijk talent. De grootste belevenis was echter de vlucht en al het lekkere eten! Een week zonder nsima! (maïspap)

ONZE ANDERE SCHOLEN