In 1968 werd door FIC-broeder Hortensius de eerste school opgericht voor dove kinderen in Mary View.Deze school ligt vlakbij de stad Blantyre. Broeder Hortensius werd ook coördinator voor alle overige, door de broeders gestichte scholen; Mountain View en Mua.

Mary View

Daarnaast was hij docent en directeur van Montfort SNE College, waar leerkrachten voor het dovenonderwijs worden opgeleid. Op het terrein van Mary View is ook de universiteit gevestigd, het Montford SNE College, een blindenschool en een gewone basisschool. Leerkrachten wonen met hun gezin op het terrein en ook de FIC broeders en studenten hebben hier hun huis.

Het beroepsgerichte onderwijs wordt weer nieuw leven ingeblazen zodat de dove kinderen naast het gewone onderwijs ook een vak kunnen leren zoals timmerman, naaister en tinbewerker.

Broeder Wladimir heeft 35 jaar zijn thuis gehad op Mary View en vanuit hier de andere scholen ondersteund. De laatste jaren toen het reizen steeds moeilijker voor hem werd heeft hij hier heel wat kilometers afgelopen voor zijn dagelijkse beweging en om in contact te blijven met de kinderen.

ONZE ANDERE SCHOLEN