Ineke

cultureel antropoloog

Ineke ondersteunt de drie comités op de dovenscholen in het opstellen, uitvoeren en monitoren van de projecten. Zij woont al geruime tijd in Malawi en is reeds jaren actief in ontwikkelingswerk. Op iedere school is een team samengesteld van zusters en leerkrachten met wie Ineke respectvol samenwerkt. Samen kijken zij wat nodig is, maar ook wat realiseerbaar en duurzaam is.

Katiana

gebarentolk

Katiana ondersteunt onze stichting in het project Green Malata en Mwayi. Zij selecteert, motiveert en begeleidt de verschillende studenten op het middelbaar onderwijs en bij Green Malata. Dit doet zij samen met de leerkrachten van de scholen in Maryview en Mountainview. Haar enthousiasme, aanstekelijke lach en werk als gebarentolk maken dat de kinderen zich direct bij Katiana op hun gemak voelen.

Lucy

leerkracht

Lucy is zelf slechthorend en al jaren werkzaam als leerkracht op de dovenschool in Mua. Zij zet zich zowel privé als op school altijd voor de volle 100% in om de kansen voor doven in Malawi te vergroten. Ze is een rolmodel voor de kinderen en sinds 2015 al een betrouwbare partner. Lucy is, samen met een klein team van zowel dove als horende mensen, verantwoordelijk voor de projecten Mwayi en Ngodzi.

Esther

verpleegkundige

Esther is verpleegkundige en woont sinds 2010 in Malawi. In de buurt van Blantyre heeft ze een revalidatiecentrum en kleuterschool opgezet, samen met haar Malawiaanse man. Zij weet dus precies hoe ze een project moet organiseren. Op de donderdagen vertrekt ze samen met een team van vrijwilligers naar Nguludi, waar ze sinds 2016 het WladiCare project draait.