Ineke

cultureel antropoloog

Ineke ondersteunt de drie comités op de dovenscholen in het opstellen, uitvoeren en monitoren van de projecten. Zij woont al geruime tijd in Malawi en is reeds jaren actief in ontwikkelingswerk. Op iedere school is een team samengesteld van zusters en leerkrachten met wie Ineke respectvol samenwerkt. Samen kijken zij wat nodig is, maar ook wat realiseerbaar en duurzaam is.

Katiana

gebarentolk

Katiana ondersteunt onze stichting in het project Mwayi. Zij selecteert, motiveert en begeleidt de verschillende studenten op het middelbaar onderwijs. Met haar eigen stichting Tikonze Apapa leidt zij tevens gebarentolken op en betaalt zij hen om onze dove leerlingen op school te ondersteunen. Haar enthousiasme, aanstekelijke lach en werk als gebarentolk maken dat de kinderen zich direct bij Katiana op hun gemak voelen.

Lucy

leerkracht

Lucy is zelf slechthorend en al jaren werkzaam als leerkracht op de dovenschool in Mua. Zij zet zich zowel privé als op school altijd voor de volle 100% in om de kansen voor doven in Malawi te vergroten. Ze is een rolmodel voor de kinderen en sinds 2015 al een betrouwbare partner. Lucy is, samen met een klein team van zowel dove als horende mensen, verantwoordelijk voor de projecten Mwayi, Salima en Ngodzi.

Gladys

verpleegkundige

Gladys is een 53-jarige, ondernemende en energieke verpleegkundige. Zij is aanvankelijk opgeleid als verloskundige en heeft zich gespecialiseerd in community health nursing, wat betekent dat zij veel ervaring heeft om de gezondheid in de dorpen te verbeteren. Gladys heeft meer dan 28 jaar voor zowel de overheid als ontwikkelingsorganisaties gewerkt, waar ze veel community-werk heeft gedaan met weeskinderen en HIV/aids patiënten. Sindsdien doet ze veel vrijwilligerswerk met eenzame ouderen en jonge, kwetsbare kinderen en is ze sinds 2019 betrokken bij WladiCare. Vanaf 2024 heeft zij het stokje van Esther overgenomen en onze nieuwe samenwerkingspartner.