Malawi is mij dierbaar. In 1990 ben ik in Dedza geboren en heb ik heerlijk op de rug van mijn moeder rond gehobbeld door het bruisende Malawiaanse leven.

Na een paar jaar is ons gezin weer naar Nederland verhuisd, maar ben ik na mijn afstuderen als orthopedagoog opnieuw naar Malawi vertrokken. Met een rugzak vol kennis over de gehandicaptenzorg én een Malawiaanse naam in mijn paspoort ging ik op pad.

Ruim 6 maanden leefde ik als Chimwemwe (dat vrolijkheid / blijdschap betekent) tussen de dove kinderen in het kleine dorpje Mua. Ik gaf les op de voorschool en individuele begeleiding aan een tiental kinderen. Daarnaast was ik ook buiten lestijd altijd in de weer met de kinderen. Spelletjes, kletsen, huishoudelijke taken, sporten of papieren kralen maken… Ik verveelde me nooit! Ik heb mijn rugzak dan ook overvol kunnen laden met veel kennis over het Malawiaanse dovenonderwijs, de prachtige cultuur en vooral de herinneringen aan de lieve mensen.

Tijdens mijn verblijf in Mua heeft Broeder Henry over mij verteld aan Vincent Elemans. Mijn aandacht voor het dove kind was hem blijkbaar niet ontgaan. In augustus 2015 heb ik me dan ook met veel enthousiasme en energie aangesloten bij Stichting Dovenzorg Malawi, zodat ik van een afstand betrokken kan blijven.