Monique Kuijper – van Heck

Als klein meisje, en nichtje van Henk van Heck (Wlad), kwam ik regelmatig in St. Michielsgestel bij hem en de broeders op bezoek. In november 1980, ik was toen 16 jaar, vertrok hij naar Malawi. Dit maakte toen veel indruk op mij.

Als Wlad in Nederland was verbleef hij de meeste tijd bij mijn ouders in huis, zijn ouderlijk huis. Het was er dan altijd een komen en gaan van familie, vrienden, kennissen en donoren. Door de jaren heen kwam bij mij steeds meer het besef dat het werk van Wlad voor veel mensen een toekomst betekende. Vanaf 2015 ben ik in het bestuur van de stichting gegaan, juist om met een kleine inspanning zoveel voor de Malawianen te kunnen betekenen.

In februari 2016 ben ik namens de stichting nogmaals naar Malawi gegaan. Het contact wat we toen met Wlad hadden was heel fijn en bijzonder. Zijn laatste bericht aan ons, toen we terug waren, bevestigde dat hij vertrouwen in de toekomst had; ”Ik ben blij dat de toekomst van Dovenzorg Malawi perspectief biedt.” 3 weken later overleed hij rustig in zijn slaap. Zijn levenswerk gaat voortgezet worden en wij nodigen iedereen uit om hieraan mee te werken!!!

  • Bestuurslid

  • monique@dovenzorgmalawi.nl