Als eerste wil ik mezelf voorstellen want ik ben een nieuw gezicht binnen Wladi Care. Mijn naam is Esther van Onna, 42 jaar en getrouwd met Rabeck Mathemba en samen hebben wij een zoontje Chikondi. Wij zijn woonachtig in Blantyre Malawi.

Esther van Onna

In Nederland heb ik ruim 20 jaar als verpleegkundige binnen de geestelijke gezondheidszorg gewerkt en nu woon ik sinds 2010 in Malawi.

In juni 2016 werd ik benaderd door Stichting Dovenzorg Malawi met de vraag of er eventueel een mogelijkheid zou zijn om de goede werkzaamheden van broeder Wladimir voort te zetten. Bij mijn terugkomst in Malawi ben ik eerst gaan uitzoeken wat deze werkzaamheden waren en toen mijn besluit genomen. Sinds september 2016 is Wladi Care gestart.

Ik doe dit samen met een groep vrijwilligers die bekend zijn in het gebied Nguldi waar we de mensen willen ondersteunen. Het besluit is genomen om het klein te houden zodat het overzichtelijk blijft.

We ondersteunen nu 31 studenten voor de middelbare school, wij betalen het schoolgeld voor de kinderen. We ondersteunen 26 baby’s waar de moeders van overleden zijn, geestelijk niet in orde zijn of dat de borstvoeding niet voldoende is, zij krijgen wekelijks 1 blik babyvoeding. De baby’s die ouder zijn dan 6 maanden krijgen 5 kg Likunipala, een gezonde en vitamine rijke pap voor baby’s en 2 blikken babyvoeding voor 1 maand. We ondersteunen 16 ouderen/gehandicapten, deze krijgen 1 keer per twee weken  zakgeld waar ze levensmiddelen voor kunnen kopen. Vanaf oktober 2016 steunen we 32 gezinnen die het zwaar hebben om hun gezinnen te voeden, vanwege de hongersnood die er in Malawi is. Zij krijgen wekelijks 10kg maïs.

Dit zal tot eind maart 2017 worden uitgegeven en dan hopen we dat ze weer zelf maïs hebben na een goed regenseizoen.

Groetjes Esther